ИНТРАМА доби награда за најдобра амбалажа

ИНТРАМА е добитник на наградата "Пакет 2018" на националниот конкурс за десетгодишен јубилеј за најдобро пакување во категоријата "пластика и композитни материјали". Церемонијата за доделување на наградите се одржа во Интер Експо Центар - Софија за време на меѓународните изложби за храна, пијалаци и опрема, Булпек, Метанија, Млеко, Салон за вино, Интер храна и пијалок, СИХРЕ (07-10 ноември 2018 година). Наградата лично ја прими г-дин Иван Трониски - менаџер ИНТРАМА ПРОТЕК ЕООД. 

Наградата беше доделена за: Повеќеслојна бариерна фолија за брендот "Декликатес Житница" - 11-слојно MAP пакување со вкупна дебелина од 35μm, еколошки, безбедно и со извонредна транспарентност. 

Филмовите за вакуум пакување за брендот "Добротица" - урамнотежено пакување помеѓу видот и практичноста. Додадената функционалност на лесно отвореното пакување додава вредност на производот и ги задоволува тековните пазарни барања за корисноста на пакувањето. 

Филмови за вакуумско пакување за брендот "Дестан" - иновативен, еколошки, безбеден, со двојна бариера и совршен вид на пакување.